News Photo

Halka Tatlısı Tarifi

Halka Tatlısı Tarifi????
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı irmik
2.5 çay bardağı un
Bir fiske tuz
Yarım paket kabartma tozu
Bir limon kabuğu rendesi
İki çorba kaşığı limon suyu
Bu malzemeleri iyi çırpıp hazırlıyoruz yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı çoğaltılabilir kek hamurundan daha koyu kıvamlı olması gerekiyor
Orta ateşte kızartıp direk soğuk şerbetin içine alıp bir iki dakika içinde kalması yeterli oluyor
Şerbeti için
2 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika altını hafif kısıp kaynatıyoruz koyu kıvamlı bir şerbet olmalı ve şerbet buz gibi soğuk olmalı ki tatlılar yumuşamasın diye

Bu Haberi Paylaş

Yorum Yap

Donut Dünyası