News Photo

Ev Yapımı Unlu Tortilla, Naan Bazlama ve Pide Ekmek

Ev Yapımı Unlu Tortilla, Naan Bazlama ve Pide
Ekmek.
Tarifler????
4 su bardağı çok amaçlı un
1 buçuk çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 2/3 su bardağı sıcak su
1/4 su bardağı tuzsuz tereyağı, erimiş
Talimat:
Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırpın.
Su ve tereyağı ekleyin ve elinizi kullanarak hamuru birbirine yapışkan top olana kadar karıştırın ve sıvının tamamı emilene kadar Hamur çok yapışkansa ihtiyaç duyulduğu gibi 1 yemek kaşığı un ilave edin.
Hamuru iş yüzeyinize aktarın ve her tarafı pürüzsüz olana kadar yaklaşık 10 kez yoğurun.
Hamuru 12 eşit topa böldüm sonra her topu hafifçe hokey diski şeklinde düzleştirdim. Hamurun her iki tarafını unlayın sonra bir kenara ayırın ve üzerini havlu ile örtün.
Büyük yapışmaz sote tavasını orta yüksek ısıda ısıtın.
Hamuru 8 inçlik bir daireye yuvarlayın ve sıcak tavaya aktarın. Tortilla'yı yaklaşık 1 dakika pişirip bir kez çevirip 30 saniye daha pişirmeye devam edin ya da her iki tarafında altın kahverengi lekeler görünene kadar. Tortilla'yı tavadan havluya aktarın ve yuvarlayıp kalan tortillaları pişirirken üzerini örtün.
Kolay Pide Ekmeği Tarifi
Malzemeler:
2 adet 1/4 çay kaşığı (1 paket) aktif kuru maya
1 çay kaşığı şeker
3/4 su bardağı ılık su (yaklaşık 100°F / 38°C)
2 su bardağı çok amaçlı un (üstelik toz almak için ekstra)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Talimatlar:
Küçük bir kapta ılık su mayayı şekeri karıştırın Köpüklü olana kadar 5-10 dakika bekletin.
Büyük bir kapta un ve tuzu birleştirin. Mayalı karışım ve zeytinyağını ekleyin. Salaş bir hamur oluşana kadar karıştırın, sonra pürüzsüz ve elastik olana kadar yaklaşık 5-7 dakika yoğurun.
Hamuru hafif yağlanmış bir kaseye koyun, üzerini bir bez veya plastik sargı ile örtün ve iki katına çıkarın - yaklaşık 1 saat.
Hamuru yumrukla ve 6-8 parçaya böl. Her birini bir top halinde yuvarlayın, sonra yaklaşık 1 çeyrek inç kalınlığında daireler çizin.
Ağır bir tavayı ısıt ya da c

Bu Haberi Paylaş

Yorum Yap

Donut Dünyası