News Photo

Airfryer'da donut nasıl yapılır?

On dokuzuncu yüzyıldan bu yana tüketilen donut, Türk mutfağında da tercih edilen bir besin haline geldi. Dışarıdan yemeyi tercih etmeyenlerdenseniz Airfryer ile birkaç dakika içinde hazırlayabilir ve daha az yağlı olarak pişirebilirsiniz.

Yağda kızartılmış hamurlar olarak da adlandırılan donut için en sık kullanılan tariflerden biri için gerekli olan malzemeleri ve tarif adımlarını aşağıda bulabilirsiniz. Bu aşamaları takip ederek Airfryer ile kısa süre içinde hazırlayarak servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı buğday unu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 1 paket eritilmiş sütlü ya da bitter çikolata

TARİF

  • Unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu karıştırın.
  • 4 yemek kaşığı yoğurdu yavaş yavaş bu karışıma ekleyin.
  • Erimiş tereyağı ile elinizi yağlayın.
  • Elde ettiğiniz hamurdan 10 adet eşit parça kopartın ve şekillendirin.
  • Hazırladığınız parçaların kurumasını engellemek için erittiğiniz tereyağında bekletin.
  • Airfryer’i 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
  • Airfryer haznesine birbirlerine değmeyecekleri şekilde parçaları yerleştirin.
  • Altları ve üstleri kızaracak şekilde on beş dakika kadar pişirin.
  • Yayvan bir kasede tarçını ve toz şekeri karıştırın.
  • Pişirdiğiniz hamurları sıcaklığı geçmeden bu karışıma bulayın.

Bu Haberi Paylaş

Yorum Yap

Donut Dünyası