Donut Hamuru
Donut Hamuru
Malzemeler:
- 250 gr süt
- 500 gr sade un
- 2 yumurta
- 10g kuru maya
- 1 paket vanilya şekeri
- 50 g kaster şekeri
- 1 tutam tuz
- 80 gr tuzsuz tereyağı
Talimatlar:
1. Ilık süt, maya ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırın; 37°C'de 2 dk bekletin.
2. Un şeker tuz vanilya şekeri yumurtayı karıştırın 5 dk yoğurun
3. Yumuşamış tereyağını parça ekleyin 5 dk daha yoğurun
4. Hamuru yağlı bir kasede iki katına kadar dinlendirin.
5. Unlu bir yüzeyde 12 topa şekil verin; hafifçe düzleştirin (2cm kalınlığında).
6. Kurabiye bıçağı ve parşömen kağıdında ayrı donutlar ile ortadan kes.
7. 30 dakika dinlen.
8. Kahverengiye kadar kızartın, kağıt havluların üzerine boşaltın.
9. Şekerli mont ya da jlaze ekle.
Bu Haberi Paylaş